Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Pepan

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Pepan »

Dobrý den . Zajímalo by mne jaký je rozdíl mezi Bp a Aral ultimate. Popřípadě jestli někdo nemáte zkušenosti s detergencí (čistivostí) zde zmíněných paliv.
řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

žádám vo smazání dotaza. nikdo tade nemá laboratoř abe ti moh vodpovědně poradit.)))tahlenc si to lukzah představuješ?
luk.zah

Příspěvek od luk.zah »

řepoňa píše:žádám vo smazání dotaza. nikdo tade nemá laboratoř abe ti moh vodpovědně poradit.)))tahlenc si to lukzah představuješ?
Řepoňo, Vy jste to buď to nepochopil a nebo máte nutkavou potřebu na mě útočit. Oboje z toho je však Váš problém :idea:

Svoje záměry jsem podrobně popsal zde:
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=2921

a zde:
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=2916

Je zvláštní, že jen Vy nechápete, o co mi tu ve skutečnosti jde :roll:

Omlouvám se za off-topic. Nemám nafťáka, a tak zkušenosti s těmito naftami nemám. Kolega si však ten Aral hodně chválil. Tankoval jej v Německu.
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Odpovím Vám jen částečně.Mám odzkoušenou naftu Aral Ultimate oproti Naší naftě a rozdíl je znatelný, prakticky, po všech stránkách.
bjukemen
Příspěvky: 4867
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

...ale mne to pride že BP a Aral je stejna rafineria tak kvalita by mala byť približne rovnaká...
Pepan

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Pepan »

Mě šlo jen o to že já více jezdím do rakouska a taky si chci vyzkoušet trochu kvality. Jen mě šlo o to že aral o sobě tvrdí že má nejvýkonější motorovou naftu na světě.Tak jestli to o Bpčku platí také.
bastien
Příspěvky: 125
Registrován: stř srp 22, 2007 0:37

Příspěvek od bastien »

Jsem také názoru, že jde o stejné palivo. V Rakousku Aral není a Německu zase není BP. Produkty mají ale stejněpojmenované - což je dost podstatné. Mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že BP frčí velmi pěkně. Koneckonců i běžný Aral Diesel (bez ulti) jede oproti naší "značkové" naftě výborně.
bastien
Příspěvky: 125
Registrován: stř srp 22, 2007 0:37

Příspěvek od bastien »

Ještě jsem zapomněl na maličkost se podělit o zkušenost. Několikrát po sobě jsem natankoval běžný diesel u Shellu v Limuzské ulici, Praha 10, naposledy asi před týdnem a byl jsem maximálně spokojený. Auto jede jak divý. Běžně tankuji jen u "značkových" pump a jednou za čas i "lepší" diesel, ale nikdy to nefrčelo jako z tý Limuzský. Ať tam v té naftě mají cokoliv, efekt je znatelný ku prospěchu zákazníka. Srovnám-li tuhle naftu s tou, co točí na západě od nás, pak dle výkonu motoru jsou rovnocenné.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

luk.zah píše:.....Vy jste to buď to nepochopil a nebo máte nutkavou potřebu na mě útočit. Oboje z toho je však Váš problém :idea:
taky mám tu zkušenost s takovým "kamarádem"......a taky to byl JEHO, a jen jeho, problém
Návštěvník

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Návštěvník »

Nevíte někdo jestli zimní bp ultimate diesel má stejné detergentní vlastnosti jako ta letní? Rovněž by mě zajímalo cetanové číslo.Jedu zrovna do itálie přes rakousko a mám v úmyslu jej nabrat.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mě by toto také zajímalo. Celkově mě zajímá právě spojení BP a Aralu. A taky by mě zajímalo, odkud se zásobují jednotlivé oblasti naší vlasti :-). Slyšel jsem, že příhraniční oblasti si třeba OMV naváží z Rakouska. Ale nejvíce se těším, až pojedu do Německa na Aral... jo a Aral v Rakousku JE, ale má tam poměrně málo pump. BP v Německu také JE, ale má tam taky docela málo pump.
Návštěvník

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Návštěvník »

Takže všichni zastánci bp ultimate pozor.Mám 2.0 tdci 96 kw a jel jsem z itálie přes rakousko domů.Celou dovolenou sem se těšil ,že si naberu ultimate diesel . Inu dostal jsem tip že na dálnicích nebrat ,tam to totiž stojí 1.259 což je asi 34 kč ,a že mám nabrat mimo dálnici a ono opravdu.Nabral jsem ji v Salzburgu u letiště vedle burgerkingu a světe divse 1.079.Tak jsem ji s radostí nabral a jel domů.Výborná nafta. Lepší sem ještě nejel.Minimální kouřivost ,pěnivost taky žádná a odezva na plyn bezvadná.ještě na žádnou nádrž jsem nenajel více než 1000 km.S bp žádný problém. Najel sem 1060 km na jednu nádrž. A teď jedna rarita.Když zařadím obvykle moc brzo, tak motor mezi 1200 až 1550 otáček začne drnčet celé auto a v kastlíku vybrují peníze. Spozoroval jsem že s bp ultimate se tato příhoda nestala ani jednou.když sem pak doma nabral omv tak peníze zase drnčely o sto šest . No prostě už se zase těším až pojedu přes rakousko.
hojik

Příspěvek od hojik »

Mám také zkušenost s BP ultimate diesel. Mám 2.0 HDI 66kW. Takoval jsem v Rakousku těsně u hranic v obci Freistadt. Nafta skutečně úplně bílá. Pění standardně, ale to co se dělo po natankování... Auto fakt v nižších otáčkách nedrnčí, odezva na plyn je velmi větší! Stačí polechtat plyn a hned to táhne. Venku auto jen ševelí, vevnitř daleko míň hluku. Dojezd na plnou nádrž mám cca 850km s českým V-Power. S Ultimate diesel mám dojezd cca 1100.

Další zkušenost mám také s Verva Diesel. Není to takový mazec jako BP, ale spotřeba klesla o 0,3l/100km.
Návštěvník

Bp ultimate diesel vs Aral ultimate diesel

Příspěvek od Návštěvník »

Sem stejný anonymní jako před minulým příspěvkem.Tak sem znova nabral bp ultimate u města Wiener Neustadt poblíž sjezdu z dálnice sud.Za litr 1.129.a výsledek? Nejnižší spotřeba co to auto mám.Ti co mají s tímto autem zkušenost po roce 2004 s manuálem jistě dobře vědí že dostat se na 5.8 reálných (počítáno přímo mnou a ne PP.Tomu nelze nikdy věřit) je trochu problém. Já se s ultimatem dostal na 5.47 .(můj předchozí rekord byl 5.76) .Sice sem jel 4/5 trasy po dálnici ale skoro pořád 120-130 ale zase sem měl pořád zapnutou klimatizaci ,jeli sme ve třech a naloženi až po střechu. Potom sem na žádnou jinou naftu nedal pod 6.2 a to sem bral v itálii shell esso a repsol . takže ultimate jasně vede.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

na Aral Ultimate mam odjazdenych 14 000km... v porovnani s rozlicnymi znackmi ceskych naft (Globus, Agip, Shell) aditivovanych VIFom je vyrazne lepsia - auto ide lepsie za plynom, subjektivne nizsia hlucnost (makksi chod), spotreba cca 0,2-0,3 litra mensia. Ano, je hrozne draha ale plati to zamestnavatel. VZdy tankujem v hannoveri, par krat na dialnici A2 pri Dresden

Hyundai Accent 1,5 CRDi 81Kw
Odpovědět