1. 10w40? 2. SMT OIL treatment

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
radek111

1. 10w40? 2. SMT OIL treatment

Příspěvek od radek111 »

1.
Zbezne jsem si to tu procetl a to cemu jsem drive nevenoval takovou pozornost se vy venujete pro mne trosku prehnane do detailu. Ale tak to ma byt. No vsimnul jsem si, ze tu jako kvalitni druhy oleju padaji vsechny mozne typy, ale pritom nejbeznejsi a nejprodavanejsi olej 10w40, tu jako doporuceni neni vubec sklonovan.
Loni jsem si ho do sveho prvniho ojeteho- 189 000 km- osobniho fara poridil. Tedy TOTAL 10w 40. Chtěl jsem 5w, ale prodavač na mne vyštěkl: prosim vas na co. Nalejte 10w a to staci. Mam citroen 1,6 benzin. Jak se tedy s timhle druhem oleje popasovava tento starsi motor a jak by se mel s 5w?
Udelal jsem velkou chybu? Nebo je total 10w40 kvalitni dobry olej

2.
Tento olej najel cca 6500km Dostal jsem od kamarada SMT oil treatment od firmy GOLD EAGLE, coz je prisada vylepsujici cinnost starych vybehanych motoru. Zlepsuje emise, hlucnost, mazaci tesnici schopnosti a vykon. Neobsahuje teflon, slouceniny siry a chloru.
Vim, ze tohle vsechno je hovadina, aby se zlepsilo. Na zazraky neverim, ba naopak mam strach, jestli spis nemuze necemu uskodit?
Mohu podle vas, tedy nekoho kdo tomu rozumi tento pripravek BEZPECNE pouzit a byt v klidu, ze pokud necemu nepomuze, tak rozhodne nicemu neublizi? Je to tento:
http://www.autofam.cz/index.php?page=product&id=5808

DEKUJI
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

10W-40 stačí, ale 5W-40 je o pověstný fous lepší a do různých motorů i vhodnější (napínáky řemenu atp.) Totalu se netřeba bát, splňuje-li to, co tvé auto požaduje.

Co se týká přísad na GO motoru, tak jsem skeptik. Viděl jsem dlouhodobé testy teflonu a za pár tisíc byl ten motor v horším stavu než před aplikací.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

No kámoš mi chtěl tím udělt radost, takto ho moc nepotěším.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jo moment na obalu se prave pise, ze teflon neobsahuje. Ani slouceniny siry nebo chloru.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

co říkáte na můj nápad. Dost často se uživatelé zmiňují, že tyto přípravky fungují, ale z krátkodobého hlediska. A že neví co se stane po ujetí x tisíc km. Co ho tam dát až na posledních cca 500 km a pak vylejt komplet a dát normální olej? Co radí odborník? Hoši já na to přijdu jak ho nevyhodit do koše :-)
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

..poznal som ludí ktorí do fungel noveho BMW X 5 davali Xeramic lebo že vraj je to dobré :/
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27490
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

to radek111: začnu od bodu 2) pokud použiješ kvalitní olej, nepotřebuješ do něho žádné "speciální" přípravky. Ten olej je přesně "namíchán" od výrobce, a pokud do něj "něco" přidáš, tak sice můžeš jednu jeho vlastnost (možná) vylepšit, ale druhou zhoršíš. Je to "něco za něco" - můžeš "chemicky rozhodit" v tom oleji aditivaci.....

A bod 1) prodavač (pes?) má pravdu - 10w40 stačí / a Total kvalitní olej je, ale 5w40 je vhodnější pro studený start, a kratší jízdy. Výkonnostně jsou výborné oba, ale prostě na krátké popojíždění (pokud je to Tvůj případ), nebo na mrazivé starty (jestli nemáš garáž), je lepší 5w40, protože má lepší NÍZKOTEPLOTNÍ vlastnosti, a čerpatelnost při startu.....
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Ten Xeramic bych použil pokud bych měl motor před GO, nebo nachystaný jiný slušnější motor, za tu srandu by to stálo.
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... ky_mytus10
FF

Příspěvek od FF »

3 veci odo mňa:

1. motorový olej SAE 10W-40 je výborný
2. motorový olej SAE 5W-40 je ešte lepší
3. do motorového oleja nikdy nič nepridávať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět